Highlights India

In het veelzijdige India is van alles te zien. Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden die je zeker op je to-do list voor India moet zetten? Hieronder vind je een overzicht van de highlights in India.

Noord-India

Jodphur
Taj Mahal
De Taj Mahal is voor velen een magische plek in India. Deze prachtige tombe werd door de Moghul keizer Shah Jahan in 1632 bouwen ter ere van zijn echtgenote Mumtam Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. Na zijn dood werden ook zijn resten bijgezet in de tombe. De Taj Mahal is niet voor niets één van de meest gefotografeerde gebouwen ter wereld. Het gebouw heeft een prachtige ligging en is dé highlight van India.

New Delhi
De belangrijkste attracties in Delhi zijn het Rode Fort, Qutb Minar en de erbij gelegen monumenten, Humayun’s tombe en Jama Mashid. Ook het straatbeeld in Oud-Delhi is één van de hoogtepunten in de hoofdstad van India. Delhi is een ontzettend chaotische, drukke stad met veel luchtvervuiling waardoor veel toeristen niet te lang blijven, maar het is zeker een bezoekje waard.

Varanasi
Varanasi is India op z’n puurst. Deze heilige stad staat bekend om de openbare crematies waarbij de overledenen worden verbrand en vervolgens worden uitgestrooid in de heilige Ganges rivier. Jaarlijks trekken miljoenen Hindoes naar deze stad om hun ziel te reinigen door zich te wassen in het heilige water van de Ganges. Het is een unieke plek in India die ongetwijfeld veel indruk op je zal maken.

Rajasthan
Nergens in India vind je zoveel majestueuze forten als in Rajahstan. Verspreid over verschillende steden vind je gigantische forten waar je meer kunt leren over het leven van de sultans en hun – soms ietwat bizarre – levensstijl en gewoonten.

Himalaya

Leh IndiaAmritsar
Amritsar zelf is een grote stad en niet echt de moeite waard. Er is echter één belangrijke reden om toch een bezoekje te brengen aan deze stad. Dat is namelijk de meest heilige plek binnen de Sikh religie, de Golden Temple. In deze prachtige tempel vindt er elke avond een bijzonder ritueel plaats. Tevens kun je er ook ‘s avonds terecht voor een gratis maaltijd.

Rishikesh
Als je helemaal into Yoga bent dan is Rishikesh the place to be. Een dagje yoga proberen of een gehele cursus volgen? Het is hier allemaal mogelijk! Naast yoga heeft Rishikesh nog meer te bieden. Zo is er een prachtige waterval waar je in ongeveer anderhalf uur naar toe kunt hiken. Verder zijn er vele restaurantjes en kun je een kijkje nemen bij de verlaten Beatles Ashram.

Leh
Leh en zijn omgeving zijn boeddhistisch en lijken in alles meer op Tibet dan op India. Allereerst is er het landschap waarbij de bergen opdoemen. Daarnaast is de religie natuurlijk anders, iets wat ook terug te zien is in de Boeddhistische kloosters . En tenslotte is er ook nog het eten anders en de hygiëne beter dan in de rest van India.

Zuid-India

Kerala
Mumbai
Mumbai is het economisch centrum van India en daarmee ook iets meer ontwikkeld dan bijvoorbeeld Delhi. Het is een mooie stad om doorheen te lopen. Zo zijn er de drukke bazaars en markten rondom Crawford Market, zijn er prachtige gebouwen zoals het Victoria Station en de Gateway of India en kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende sloppenwijken van Dharavi.

Hampi
it heerlijk dromerig plekje zal je even helemaal tot rust doen komen. Ga lekker een dagje chillen bij het meer en spring van 5 meter hoge rotsen in het water. Kijk ‘s avonds hoe de zon ondergaat over de rijstvelden en met rode bolders bedekte heuvels of maak gewoon een rondje bij één van de vele tempels die op de Unesco Wereld Erfgoed lijst staan.De mooiste en belangrijkste tempels in Hampi liggen ten zuiden van de Tungabhadra rivier. De makkelijkste manier om deze tempels te ontdekken is door een tuk tuk te huren en je rond te laten rijden.

Goa
Goa is dé laid-back plek voor backpackers en strandaanbidders. De stranden, omgeven door palmbomen, zijn de perfecte plek om bij te komen van alle indrukken in India. Dit tropische paradijs in India trekt jaarlijks vele toeristen uit met name Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn dan ook vele restaurants, hotels en bars te vinden in Goa.
Goa is een uitgerekt gebied dat bestaat uit vele verschillende kustplaatsen, alle met hun eigen sfeer. De mooiste stranden zijn te vinden in het zuiden van Goa (o.a. Palolem Beach) terwijl het noorden van Goa wat meer bekend staat om de strandfeesten.

Backwaters Kerala
Qua natuur is Kerala’s backwaters één van de mooiste plekken in India. Het gebied bestaat uit 900 kilometer aaneensluitende rivieren en meren met een prachtige flora en fauna. Dit gebied is compleet anders dan de rest van India; rustig en vreedzaam. De mooiste manier om dit gebied te verkennen is met een ‘Houseboat’. Deze varen door dit gebied en je kunt er ook nog eens voor kiezen om op één van de vele houseboats te overnachten.