Op reis naar Zuid-Amerika? Sla dan zeker Chili niet over. Het is echt een ontzettend mooi land met volop variatie qua natuur, steden en cultuur. Dit zijn de 5 mooiste plekken in Chili die je wat ons betreft zeker niet mag missen.

1Torres del Paine

Het National Park van Chili Torres del Paine ligt in het zuiden van het land. Net als de rest van het prachtige Patagonië is dit park echt een must-see als je door Chili reist. Het park is vernoemd naar de drie beroemde granieten torens Je kunt ervoor kiezen om door middel van een dag hike naar dit uitzichtpunt te hiken, maar het is nog mooier om meerdere dagen in dit park te verblijven en te hiken. Dit kan door de populaire W-trek te lopen. Let er wel op dat je voorafgaand aan je bezoek de campings al moet boeken.

2San Pedro de Atacama

In het uiterste noorden van Chili vind je weer een heel ander landschap, namelijk de droogste woestijn ter wereld in San Pedro de Atacama. De omgeving van dit dorpje is werkelijk prachtig en is erg geschikt om tijdens diverse dagtours te ontdekken. Zo vind je er een adembenemend maanlandschap in Valle de la Luna, azuurblauwe meren in het hoogland, uitgestrekte zoutvlaktes en borrelende geisers. Vanuit San Pedro de Atacama kun je ook nog eens een 3- of 4-daagse Uyuni-tour boeken naar de zoutvlaktes in Bolivia.

3Valparaíso

Op slechts een uurtje rijden van Santiago ligt de tweede grootste stad van Chili, Valparaíso. Gelegen aan het water is deze stad voornamelijk bekend om de vele graffiti in de stad. Er heerst in deze stad een alternatieve, hippie sfeer waardoor het een leuke plek is om te verblijven. Dwaal door de kleurrijke straatjes in het oude centrum en sta telkens weer versteld om de prachtige kunstwerken die de graffiti artiesten weer gemaakt hebben.

4Santiago

De hoofdstad van Chili is niet dé plek waar reizigers snel naar toe gaan, maar het is zeker een plekje dat je moet bezoeken tijdens je reis door Chili. Het is namelijk een heerlijke afwisseling en tussenstop nadat je een tijdje in de natuur van San Pedro of Patagonië hebt verbleven. Santiago heeft qua bezienswaardigheden weinig highlights, maar de sfeer is er gezellig en levendig. Een aanrader is om de berg Cerro San Cristobal te beklimmen. Op het hoogste punt sta je zo’n 300 meter boven de stad en kun je genieten van een adembenemend uitzicht.
Boven op de berg vind je diverse restaurantjes, een mooi park en zoals in zoveel steden in Zuid-Amerika een heilig beeld, ditmaal van Virgen de la Inmaculada Concepción.

5Paaseiland

Voor velen is dit eiland, dat onderdeel uitmaakt van Chiii, een ware bucketlist bestemming. Voor ons is dit ook zeker het geval en dit zal voorlopig nog even zo blijven. Tijdens onze reis door Zuid-Amerika hebben we deze bestemming helaas moeten overslaan. Van mede reizigers hebben we vele positieve verhalen gehoord over dit afgelegen eiland. Hoogtepunt van dit eiland zijn de beroemde Moai, enorme beelden gemaakt van vulkanisch gesteente. Op Paaseiland vind je er velen, maar de 7 beelden op rij zijn wel de bekendste en ook meest fotogenieke.
Naast deze beelden is ook de natuur op het eiland prachtig en heb je toch zeker het gevoel dat je je bevindt op een afgelegen plek op de wereld.

 

 

LEAVE A REPLY