Backpack route door Maleisië en Singapore (2,5 - 3 weken)

Hoewel Maleisië, vergeleken met buurland Thailand, wellicht iets minder hoog op het lijstje staat van vele reizigers heeft dit land toch veel te bieden. Zo is er de miljoenenstad Kuala Lumpur, liggen er diverse tropische eilanden en beschikt het binnenland over een adembenemende natuur. Wil jij dit mooie land in combinatie met Singapore bezoeken? Bekijk dan onderstaande route door het schiereiland van Maleisië en Singapore.

1Kuala Lumpur  – 3 nachten

De reis door Maleisië start in de miljoenenstad Kuala Lumpur, waar vele culturen aanwezig zijn. Dit is ook terug te zien in de gebouwen, het eten en natuurlijk de mensen op straat.
Het centrum van Kuala Lumpur wordt ook wel de Golden Triangle genoemd. Binnen deze Golden Triangle liggen de meeste highlights van de stad. In het centrum kun je tevens heerlijk shoppen in één van de vele winkelcentra. Tip: via Airbnb kun je kiezen uit vele appartementen met rooftop infinity pool en uitzicht op de stad. Vooral ‘s avonds is dit echt prachtig door de vele lichtjes en natuurljk de verlichte Petronas Twin Towers.

Highlights

 • Batu Caves
 • Petronas Twin Towers
 • China Town
 • Little India
 • Lake Gardens/li>

2Penang  – 2 nachten

Vanuit Kuala Lumpur reis je binnen ongeveer 5 uur per bus naar Penang, een populaire bestemming onder toeristen, Penang wordt ook wel de parel van de Oriënt genoemd en staat bekend om de culturele diversiteit. De bevolking van Penang is een mengelmoes van Aziaten en Indiërs. In tegenstelling tot de rest van het land voelt Penang dankzij de grote Chinese bevolkingsgroep dan ook ‘echt Aziatisch’ aan.
Het oude centrum van Georgetown (de hoofdstad van Penang) is een waar openluchtmuseum, mede door het vele aanwezige streetart. De wijk staat geheel terecht sinds 2008 op de UNESCO World Heritage lijst. In en rondom Georgetown is genoeg te doen.

 • Streetart
 • Chew Jetty
 • Red Garden Food Court

3Langkawi  – 3 nachten

Vanuit Penang pak je de boot richting de volgende bestemming: Langkawi. Deze boottocht duurt ongeveer 3 uur. In Maleisië bevinden zich vele eilanden, waarvan Langkawi het grootste en populairste is. Dit eiland is werkelijk prachtig met de witte tropische stranden en de azuurblauwe zee. Je kunt hier overdag relaxen, snorkelen, duiken of bijvoorbeeld per scooter het eiland verkennen. Ook in de avond is er van alles te beleven in de vele restaurants en barretjes op het eiland.

4Cameron Highlands  – 2 nachten

Na de tropische stranden is het tijd voor een geheel andere bestemming: de Cameron Highlands. Vanaf het vasteland is deze plek eenvoudig te bereiken per bus. In de Cameron Highlands is alles anders. Het is er kouder en het landschap bestaat veelal uit prachtige theeplantages. Je kunt deze regio uitstekend ontdekken per scooter. Lekker rondrijden door het heuvelachtige landschap omringd door de groene theeplantages.

Highlights

 • Sungai Palas Boh Tea Estate
 • Boh Tea Estate
 • Sam Poh Temple

5Taman Negara  – 3 nachten

De volgende bestemming staat ook geheel in het teken van de natuur. Je reist per bus en een stuk per boot in ongeveer 9 uur naar Taman Negara. Dit is een eeuwenoude jungle waar je goed kunt hiken en genieten kunt van alle aanwezige flora en fauna. Daarnaast is er ook wildlife aanwezig. Er is dus een kans dat je tijgers, neushoorns of olifanten zult spotten.

6Melaka – 2 nachten

Vanuit de jungle in Taman Negara reis je per bus, via Kuala Lumpur, naar Melaka. Dit dorpje is erg gezellig door de vele restaurants, de mooie grachten en de leuke cafeetjes. Je zou het niet verwachten, maar in Melaka vind je nog vele Nederlandse invloeden terug. Zo zijn er nog Nederlandse straatnamen en is het Stadthuys één van de highlights van Melaka

Highlights

 • Stadthuys
 • St Paul’s Church
 • Villa Sentosa
 • Capitol Stay; heerlijk saté restaurant waar je echt op tijd moet zijn anders sta je in een lange rij

7Singapore – 3  nachten

Vanuit Melaka pak je de bus naar Singapore (reistijd circa 3,5 uur). De grensovergang van Maleisië naar Singapore verloopt erg soepel aangezien de bus gewoon even stopt bij de grensovergang en je dus voldoende tijd hebt om de stempels te verzamelen. Singapore is het eindpunt van deze reis. Een mooier einde van een reis door dit gebied bestaat haast niet, want Singapore is natuurlijk een miljoenenstad waar je nog heerlijk een aantal dagen kunt doorbrengen.
Highlights

 • Marina Bays Sands Hotel
 • Gardens by the Bay
 • Chinatown
 • Sentosa
 • Little India

8Eventuele strandverlenging: Perhentian Islands – 4 nachten

Mocht je nog een aantal extra vakantiedagen hebben dan is er nog één plek die je zeker moet bezoeken in Maleisië, namelijk de Perhentian Islands. Dit kan door de wisselende weersomstandigheden echter alleen vanaf februari tot en met juni. Dit ware paradijs ligt in het noordoosten van Maleisië en Is het best bereikbaar door te vliegen van Kuala Lumpur naar Kuala Besut, om vervolgens per speedboot naar de Perhentian Islands te varen.

Deze route door Maleisië is perfect te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Thailand. Vanuit Phuket of Krabi kun je de bus pakken richting Maleisië, om vervolgens de ferry naar Langkawi te nemen. Een andere opties is om vanuit Thailand naar Kuala Lumpur te vliegen met het goedkope AirAsia.

1 COMMENT

 1. Leuke route door een prachtig land, wij hebben dit inclusief kuching en omgeving ongeveer in vijf weken gedaan. En bleven op de Perhentians vijf dagen, heerlijk!

LEAVE A REPLY