Het moment is daar, het is tijd om je backpack in te pakken. Voorveel backpackers is dit een hele klus. Alles wat je inpakt zul je ook op je rug mee moeten sjouwen dus het is belangrijk om je backpack zo efficiënt mogelijk in te pakken.. Vooral als je wat langer gaat backpacken gaat lijkt alles wat je mee wil meenemen vaak niet in je rugzak te passen. Met een aantal handigheidjes kun je het inpakken toch een stuk makkelijker maken. Hieronder vind je 5 handige tips om je backpack in te pakken.

1Neem alleen spullen mee die je ook écht gaat gebruiken

Veel dingen kun je op je bestemming ook gewoon kopen en vaak nog een stuk goedkoper ook. Het is dus nergens voor nodig om je backpack vol te stoppen met spullen die je in de praktijk niet of nauwelijks zult gebruiken. Dit voorkomt dat je de hele reis met een overvolle, zware tas loopt te sjouwen. Bovendien hou je hierdoor ook wat ruimte voor de dingen die je onderweg ongetwijfeld nog zult aanschaffen. Het gebruiken van onze inpaklijst kan je hierbij zeker helpen.

2Rol je kleding op

Ook voor kleding geldt; neem alleen datgene mee waarvan je weet dat je het echt gaat dragen. De kleding die je meeneemt kun je het beste oprollen in plaats van opvouwen. Dit bespaart een hoop ruimte, want opgerolde kleding prop je gemakkelijk tussen andere spullen in een rugzak die vol lijkt maar dat niet is. Het handigste is om shirtjes mee te nemen die haast niet kreuken en erg luchtig zijn. Er is zelfs een speciale rol-techniek waarmee je enorm veel ruimte bespaart. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je een spijkerbroek oprolt tot een compact pakketje.

3Orden je bagage

Om ervoor te zorgen dat je snel en gemakkelijk je spullen in je backpack terugvindt is het goed om alles goed te ordenen. Wij gebruiken hier de handige waszakjes van de Action voor. Deze zijn luchtdoorlatend en je kunt van buitenaf direct zien wat er in zit. Zo vul je één zakje met je sokken, de ander met ondergoed, nog een ander met je shirtjes en ga zo maar door.

4Verdeel het gewicht

Zware spullen, zoals je toiletspullen en een eventuele laptop, kun je het beste in het midden van je backpack en dicht bij je rug opbergen. Zo voelt je bagage minder zwaar aan en krijg je minder snel last van je rug.

5Gebruik alle ruimte

Je backpack bestaat vaak uit veel verschillende vakjes. Gebruik deze ruimte dan ook optimaal. Daarnaast is het ook slim om de ruimte in bijvoorbeeld je schoenen of handtasje te benutten door deze vol te proppen met sokken of andere spullen. Op deze manier heb je geen loze ruimtes in je backpack en zorg je ervoor dat alles zo compact mogelijk blijft. hierdoor houd je extra veel ruimte over om souvenirs of leuke kleding te kopen.

LEAVE A REPLY