Ben jij van plan om Cambodja te bezoeken? Dan hebben wij hier de perfecte reisroute voor jou uitgestippeld! Deze route leidt je langs alle hoogtepunten van het land en je kunt hem zelf invullen op de manier waarop jij wilt. De route neemt in totaal ongeveer 2 weken in beslag maar wil jij langer in dit mooie land verblijven dan kun je het gerust rustiger aan doen.

Route door Cambodja

De meeste reizigers beginnen hun reis in Siem Reap, aangezien dit het makkelijkste te bereiken is vanuit Thailand. Veel mensen combineren een bezoek aan Cambodja namelijk met een reis door Thailand of komen rechtstreeks vanuit Bangkok naar Cambodja toe. Onderstaande route gaat dan ook uit van deze reisrichting, startende in Siem Reap. Het is natuurlijk ook mogelijk om de route andersom af te leggen. Dit is handig voor mensen die vanuit de Mekong Delta in Vietnam naar Cambodja reizen.

1Siem Reap  – 4 nachten

Siem Reap is de start van deze reisroute en is goed bereikbaar vanuit Thailand. Zo kun je vanuit Bangkok per bus of per vliegtuig naartoe reizen. Siem Reap is een echte backpackers bestemming waar je je zeker niet zult vervelen. Dé reden voor een bezoek aan Siem Reap is voor de meeste reizigers natuurlijk hét hoogtepunt van Cambodja: de tempels van Angkor Wat. Naast deze highlight kun je vanuit dit dorpje ook de ‘drijvende’ dorpen op palen bezoeken op het Tonle Sap meer.

Highlights

  • Angkor Wat
  • Tonle Sap
  • Pub Street

2Phnom Penh  – 3 nachten

Vanuit Siem Reap reis je naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Deze stad is zelf niet heel mooi of bijzonder, maar je mag de hoofdstad zeker niet overslaan. In en nabij de stad bevinden zich namelijk een aantal plekken die zeer indrukwekkend zijn om te bezoeken. Dit heeft alles te maken met de vreselijke geschiedenis van het land tijdens het regime van de Rode Khmer. In Phnom Penh zul je hier veel meer over leren en zien wat de o zo vriendelijke bevolking van dit land allemaal heeft doorgemaakt. Bezoek daarom ook zeker de oude martelgevangenis Tuol Sleng en de Killing Fields

  • Killing Fields
  • Tuol Sleng museum
  • Royal Palace

3Kampot  – 2 nachten

Een busrit van zo’n drie uur brengt je vanuit de Phnom Penh naar het backpackers dorpje Kampot. Dit relaxte stadje bevindt zich aan de een klein slaperig stadje aan de Tuk Chhou rivier, vlakbij de kust. Hier kun je een brommer huren om de omgeving te verkennen of gewoon heerlijk tot rust komen in een hangmat.

4Sihanoukville  – 2 nachten

Vanuit Kompot reis binnen 2 uurtjes je per bus naar de havenplaats Sihanoukville. Dit stadje is behoorlijk toeristisch en wordt voornamelijk door jonge reizigers bezocht. De belangrijkste reden om hiernaar toe te reizen is zeker het strand. Vanuit dit plaatsje kun je namelijk ook per boot naar prachtige bounty eiland Koh Rong reizen.

5Koh Rong  – 3 nachten

De eilanden van Cambodja zijn echt prachtig en mogen zeker niet ontbreken tijdens je reis door Cambodja. De stranden zijn hagelwit, de zee is helderblauw en de sfeer is ontzettend relaxed. Koh Rong is het grootste eiland waar het meeste te beleven valt. Op dit eiland kun je de drukte opzoeken in het gebied waar alle restaurants en barretjes zich bevinden, maar je kunt ook naar verlaten strandjes gaan om de rust op te zoeken.
Wil je nog meer rust en even weg van het iets toeristische Koh Rong, ga dan naar Koh Rong Samloen. Dit eilandje bevindt zich op nog geen 15 minuten varen met de speedferry vanaf Koh Rong.

Na afloop van je bezoek aan het prachtige eiland Koh Rong kun je ervoor kiezen om ofwel met de bus terug naar Bangkok te gaan of je kunt de bus terug naar Phnom Penh nemen om vanuit naar richting Vietnam te reizen.

LEAVE A REPLY