Landinformatie Chili

Ben je van plan om het veelzijdige Chili te bezoeken? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een reis door dit prachtige land, zoals informatie over de beste reistijd, treinreizen, geldzaken en alle benodigde inentingen.

Beste reistijd Chili

Chili is qua lengte een ontzettend groot land. De afstand vanaf het zuiden naar het noorden van het land is c.a. 4200 kilometer. Hierdoor vind je naast natuur ook een grote diversiteit aan klimaten in het land. In het noorden van het land kun je eigenlijk het gehele jaar rondreizen, hoewel november tot en met maart qua temperatuur het fijnste zijn. In het midden en zuiden van het land kun je het beste niet tijdens de periode van juni tot en met september reizen. Er valt dan namelijk relatief veel regen en sneeuw waardoor veel plekken lastiger bereikbaar zullen zijn. Ook in deze regio geldt dan ook dat november tot en met maart de beste reistijd is. Tijdens de maanden december en januari hebben de locals zelf ook vakantie waardoor het drukker en duurder zal zijn op de toeristische plekken. 

Reizen door Chili

Chili beschikt over een uitgebreid netwerk aan wegen. Het is dan ook gemakkelijk om door het land heen te reizen, al zijn de afstanden natuurlijk wel erg groot. Het vervoer tussen steden bestaat voornamelijk uit bussen en vliegtuigen.

Bussen

Het netwerk aan bussen is erg uitgebreid. Tussen alle steden en dorpjes in Chili vind je wel een buslijn. Meestal zijn dit de kleinere busjes in de stad en grote touringbussen tussen de steden. De afstanden zijn soms erg groot, waardoor er ook nachtbussen zijn waarin je kunt slapen.

Vliegen

LAN is de populairste vliegmaatschappij in Chili. Hiermee kan je bijvoorbeeld vanuit Santiago naar Punta Arenas in het zuiden of Calama in het noorden vliegen. Ook gaan er vliegtuigen naar Paaseiland en buurland Argentinië.

Auto & motor

Wil je iets meer vrijheid tijdens je reis? Huur dan een auto of zelfs een camper en reis op je eigen tempo door het mooie Chili. De wegen staan duidelijk aangegeven en de infrastructuur is behoorlijk goed. Carretera Austral is een populaire route vanuit het zuiden van Chili is een mooi gebied om met een (huur)auto af te leggen. Ook is het leuk om met een hippe camper van Wicked Campers een bepaalde route af te leggen in Chili.

 

Visuminformatie

Voor houders van een Nederlands en Belgisch paspoort is er geen visum nodig voor Chili bij een verblijf tot 90 dagen. Let er wel op dat het paspoort nog ten minste 6 maanden geldig moet zijn na het verblijf.

 

Inentingen

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Chili, maar DTP, Gele Koorts en Hepatitus A worden aangeraden. Chili is verder een heel modern land en zeker in Santiago zijn er grote en moderne ziekenhuizen te vinden. De hygiëne is iets minder dan in Nederland, me name op Paaseiland, maar over het algemeen is het schoon. Kraanwater is bijna overal drinkbaar (behalve op Paaseiland), maar niet overal even lekker.

Reisadvies

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. Let in de grote steden als Santiago wel goed op je spullen in verband met diefstal. Verder is Chili een vulkanisch land en is het aan te raden de actuele situatie met betrekking tot de actieve vulkanen in de gaten te houden. Bekijk voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Chili.

Geldzaken

In de steden en de meeste dorpen kun je bij de banken pinnen met je Nederlandse bankpas en de grotere en hotels en restaurants accepteren vaak ook creditcards. In Torres del Paine kun je niet pinnen en alleen met contact geld in Pesos betalen. Op Paaseiland zijn wel pinautomaten, maar niet veel.

De nationale munteenheid van Chili is de Chilean Peso. Bekijk de huidige wisselkoers via onderstaande wisselkoers generator.

Wisselkoers EUR - INR

Reisbudget

Reizen door Chili is niet heel goedkoop, al liggen de prijzen weer een stukje lager dan in buurland Argentinië. Met name de regio in het zuiden, Patagonië, is behoorlijk duur.

Onderstaand vind je een realistisch dagbudget voor backpackers. 

Backpacker €        € 40 – 50
Backpacker €€      € 60 – 70

Belangrijke feestdagen of events

1 januari Nieuwjaarsdag
24 januari Feria de la Alasita
21 mei Dag van de marine
18 september Onafhankelijkheidsdag
19 september Dag van het leger
12 oktober Columbusdag
25 en 26 december Kerstmis