Landinformatie Argentinië

Ben je van plan om Argentinië te bezoeken? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een reis naar dit prachtige land waar jij zeker een geweldige tijd zult hebben. In Argentinië vind je namelijk een diversiteit aan landschappen en vele highlights die je niet over mag slaan. Bekijk hieronder alle informatie die je nodig hebt om zorgeloos op reis te gaan.

Beste reistijd Argentinië

De seizoenen in Argentinië zijn omgekeerd aan die van Nederland. Tijdens onze wintermaanden is het er zomer en tijdens onze zomermaanden is het er winter. Argentinië is erg groot en uitgestrekt. Het ligt dus ook aan het gebied dat je bezoekt, wat de beste reistijd is.

Het noorden en midden van het land zijn het gehele jaar door goed te bezoeken. Het zuiden is echter een ander verhaal. In deze regio, bekend als Patagonië, zijn de zomermaanden december tot en met maart de beste maanden voor een bezoek.Het weer is dan aangenaam. De dagen zijn ook langer, soms is het wel zeventien uur licht, waardoor je langer van je dag kan genieten.

In de wintermaanden juni tot september is het in Patagonië erg koud. Veel voorzieningen zijn dan gesloten en er rijden weinig bussen. Reizen in het zuiden wordt hierdoor moeilijker, maar niet onmogelijk.

Reizen door Argentinië

Argentinië is een ontzettend groot land waardoor de afstanden die je aflegt ook enorm zijn. De meest gebruikte vervoersmiddelen voor reizigers zijn toch wel de bus en het vliegtuig. De trein is vaak stukken langzamer en ook nog eens duurder.

Bus

Argentinië beschikt over een uitgebreid netwerk aan bussen. Daarnaast is het reizen per bus ook comfortabel te noemen. De bussen zijn schoon en veilig en brengen je naar haast elke hoek van het land.
Kies je voor het reizen per bus, dan zijn er verschillende klassen waar je uit kunt kiezen. De beste keuze is semi-cama of cama.

Vliegtuig

Er zijn een aantal vliegmaatschappijen die binnenlandse vluchten verzorgen. Soms zijn deze vluchten qua prijs vergelijkbaar met busritten, maar dan moet je er wel snel bij zijn. De vluchten zijn vaak al ver van te voren volgeboekt waardoor de lastminute prijzen vaak erg hoog liggen. Ondanks deze hogere prijzen is het vliegtuig soms wel

aan te raden omdat de afstanden van het noorden naar het zuiden heel groot zijn. Als je weinig tijd hebt is het vliegtuig dus de beste optie.

Visuminformatie

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Argentinië verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Argentinië verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Argentinië in Den Haag.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Argentinië kan het wel zo zijn dat ze bij de douane vragen om een zogenaamd uitreisbewijs.Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort.

Inentingen

Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht, maar een inenting tegen DTP, hepatitis A en gele koorts wordt, ongeacht verblijfsduur, wel sterk aangeraden.

Reisadvies

Reizen naar Argentinië is over het algemeen veilig. In de grotere steden zoals Buenos Aires, Cordoba en Mendoza is het wel goed om op je hoede te zijn voor diefstal. Loop niet met dure spullen in het openbaar en ga ‘s avonds laat niet alleen de straat op. Bekijk voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Argentinië.

Geldzaken

De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse peso. Deze peso wordt onderverdeeld in honderd centavos. De laatste jaren zijn de prijzen in Argentinië behoorlijk gestegen, dankzij de hoge inflatie. Reizen is hierdoor steeds duurder geworden in Argentinië. Gelukkig kun je de heerlijkste steaks nog steeds eten voor een prikkie. De hoofdstad Buenos Aires en het zuidelijke Patagonië zijn veruit de duurste gebieden in Argentinië.

Geld pinnen

Pinnen kan bijna overal in Argentinië bij de geldautomaten. Houd er wel rekening mee dat je bij het pinnen vaak maar driehonderd pesos per keer kan opnemen. Dit is wel meerdere keren per dag mogelijk, maar door de transactiekosten kunnen de kosten hierdoor wel hoog oplopen.

Wisselkoers EUR - KHR

Reisbudget

Argentinië is een relatief duur land om doorheen te reizen. Het land verkeert bovendien al jaren in een economische recessie met hoge inflaties als gevolg. Hierdoor stijgen de prijzen de laatste jaren enorm. Met name de prijzen voor accommodaties en transport zijn relatief duur.  

Onderstaande bedragen zijn realistisch om aan te houden als dagbudget.

Backpacker € €50 – €60

Backpacker+ €€ €70 – €80

Belangrijke feestdagen of events

1 januari Nieuwjaarsdag
24 maart Nationale dag van de waarheid en gerechtigheid
5 en 6 april Pasen 
24 en 25 mei Pinksteren
25 mei Herdenking revolutie
20 juni Nationale feestdag
9 juli Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis