Tijdens je backpack avontuur of vakantie in Zuidoost-Azië mag een bezoek aan Cambodja niet ontbreken. Dit relatief kleine land heeft zo ontzettend veel te bieden voor jou als reiziger. Je vindt er echt vanalles: van tempels tot prachtige natuur en van historie tot adembenemende stranden in het zuiden. Hieronder vind je een overzicht van de highlights van Cambodja. Deze highlights zijn ook allemaal onderdeel van onze backpack route door Cambodja.

De belangrijkste reden voor een bezoek aan Cambodja is voor veel reizigers natuurlijk Angkor Wat. Honderden jaren geleden leefden in deze stad meer dan 1 miljoen mensen. Wat nu nog rest zijn de prachtige tempelruïnes verspreid over een gebied van ongeveer 300 km2. Hiervan liggen de meeste tempels echter in de buurt van het populaire stadje Siem Reap. De bekendste en meest populaire tempel van het gehele complex is Angkor Wat. Deze wereldberoemde tempel is hét symbool van Cambodja. Naast deze indrukwekkende tempel heeft het tempelcomplex Angkor nog veel meer te bieden. Vergeet dan ook zeker niet bijvoorbeeld de tempels Angkor Thom, Tha Prohm en Bayon te bezoeken.

2The Killing Fields

Een bezoek aan The Killing Fields Choeung Ek, zo’n 17 kilometer ten zuiden gelegen van Phnom Penh, zul je nooit vergeten. In 1980 werden op deze plek de resten van maar liefst 8.985 lichamen gevonden; allemaal slachtoffers van Pol Pot en het Rode Khmer regime. Velen die hier vermoord zijn, zijn eerst gemarteld in de Tuol Sleng/S21 gevangenis in het centrum van Phnom Penh. Mannen, vrouwen en kinderen zijn op de Killing Fields op een gruwelijke manier om het leven gebracht. Om geld te besparen werden de slachtoffers met bijlen, stokken en stompe scheppen geslagen tot zij, geblinddoekt en met hun handen vastgebonden, dood neervielen in de graven.
Hoe heftig deze plek ook is, wat ons betreft zijn de Killing Fields toch een bezoekje waard.

3Tuol Sleng

In een vredige buurt van Phnom Penh staat het voormalige hogeschoolgebouw Toul Svay Prey. Toen het Rode Khmer regime vorige eeuw aan de macht was, veranderden zij deze school in een primitieve gevangenis en martelkamer genoemd ‘S21’. Het gebouwd is nu nog steeds zo ingericht zoals toen. Het is nog goed te zien dat de gevangenis vroeger een school was. Klaslokalen werden door de Rode Khmer veranderd in cellen voor de gevangenen. Sommige klaslokalen dienden als één cel, maar sommige lokalen werden weer verdeeld in tientallen kleine hokjes waar mensen gevangen zaten. Tijdens de periode van 1975 tot en met 1979 werden 20.000 slachtoffers opgesloten en vervolgens gemarteld in de Tuol Sleng gevangenis.

4Koh Rong

Het paradijselijke eiland Koh Rong ligt op ongeveer 40 km van de Cambodjaanse kustplaats Sihanoukville en is eenvoudig per boot te bereiken. Op het eiland vind je 43 km aan kust en in het midden van het eiland ligt een ongerepte jungle vol palmbomen, beboste heuvels en watervallen. Koh Rong wordt steeds populairder onder toeristen en is dan ook één van de weinige eilanden in Cambodja die zich kan meten met de drukbezochte Thaise eilanden

LEAVE A REPLY