Angkor Wat is het wereldberoemde tempelcomplex en het symbool van Cambodja. Hoewel was de Franse ontdekkingreiziger Henri Mouhot dit de met jungle overwoekerde voormalige hoofdstad van het Khmer rijk ontdekte in de 19e eeuw.

Het complex wordt sindsdien gerestaureerd en is nu de grootste toeristische trekpleister van Cambodja. Check hieronder alle praktische informatie voor een bezoek aan Angkor Wat en een verblijf in het stadje Siem Reap dat naast Angkor Wat ligt.

Entreeprijzen

Er zijn verschillende soorten tickets voor Angkor Wat te koop,namelijk:

  • 1-daags ticket: 37 dollar
  • 3-daags ticket: 62 dollar
  • weekticket : 72 dollar

Zoals je ziet kun je dus een ticket kopen voor meerdere dagen. Het is niet mogelijk om het gehele complex in één dag te ontdekken. De meeste reizigers trekken hier 2 of 3 dagen voor uit.

Wel of geen gids?

De makkelijkste manier om Angkor Wat te bezoeken is met behulp van een gids met een eigen tuk tuk. Deze gids regel je makkelijk en snel op straat in Siem Reap. Je zult regelmatig aangesproken worden door deze mensen met de vraag of je naar Angkor Wat wilt. De gemiddelde prijs voor een dergelijke gids ligt rond de 15 dollar per dag.

Het is ook mogelijk om Angkor Wat op eigen gelegenheid te bezoeken. Je kunt namelijk een fiets huren waarmee je het tempelcomplex zelf kunt ontdekken. Erg leuk, maar houd wel rekening met de slechte kwaliteit van de wegen en de hitte overdag!

Zonsopgang en zonsondergang

Een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Angkor Wat is het bekijken van de zonsopgang bij de tempel. Je kunt hiervoor het beste een gids met tuk tuk regelen, omdat je namelijk al rond 5 uur in de ochtend moet vertrekken. Om te voorkomen dat je eerst nog entreetickets moet kopen en in een lange rij komt te staan raad ik je aan om de dag ervoor al je entreetickets te kopen.
Ook de zonsondergang bekijken is een prachtige belevenis.

De mooiste tempels van Angkor

Angkor Wat bestaat uit zoveel tempels, dat ze niet allemaal opgenoemd kunnen worden. De mooiste tempels die je sowieso moet gaan zien als je naar Angkor reist zijn:

Beste reistijd Angkor Wat

De beste periode om Angkor Wat te bezoeken is wanneer het niet te warm is en wanneer het niet te benauwd en vochtig is. De beste reistijd is dan ook tijdens de periode van november t/m februari. Tijdens de overige maanden van het jaar kan het erg warm en vochtig worden.

Siem Reap

Siem Reap ligt op 6 kilometer afstand van Angkor Wat. Vrijwel iedere reiziger die Angkor Wat bezoekt, boekt een kamer in een guesthouse of hostel in Siem Reap. Je vindt er verder een hele rits aan leuke restaurants, kroegjes, kunstboetiekjes en massagesalons. Verder kun je in Siem Reap prima shoppen en visa voor allerlei landen regelen.

2 COMMENTS

  1. Waardevolle tips over die gids met tuktuk en het ticket een dag van te voren kopen! Hoe lang zijn jullie geweest? Het prijsverschil tussen 3 dagen en 1 week is klein. Prachtige foto’s! 😍

  2. Als ik dan nu de prijs van zo’n tuktuk zie denk ik echt: waarom zou je dat nou niet doen. Voor Westerse begrippen toch gewoon een lachertje! Hij blij, jij blij.. want lekker luxe rond gereden worden. Ik vond Angkor zo mooi. Had er makkelijk nog meer dagen kunnen zijn (wij namen het 3-daagse ticket)

LEAVE A REPLY