De hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires, is een bruisende stad waar jij je niet snel zult vervelen. Als je door deze stad loopt heb je op de ene hoek het gevoel alsof je in Madrid loopt, daarna twijfel je weer of het niet toch Parijs is en uiteindelijk zie je een verliefd stelletje de tango dansen en weet je het zeker: dit is Buenos Aires! 
Wij hebben voor jou de belangrijkste Buenos Aires tips op een rijtje gezet. Deze bezienswaardigheden en activiteiten zijn wat ons betreft de highlights van een bezoek aan deze stad.

Highlights Buenos Aires

1Passie in La Boca

De wijk La Boca is één van de toeristische wijken in Buenos Aires. In deze arbeiderswijk vind je het walhalla voor voetbalfans: La Bombonera, het stadion van Boca Juniors waar de wereldberoemde Maradona ook voetbalde. Naast de passie voor voetbal is er nog veel meer terug te vinden in deze kleurrijke wijk. Zo zijn er de kleurrijke huisjes in de Caminito, een straat die veel bezocht wordt door toeristen. Hier vind je veel barretjes en restaurantjes en zul je zeker kennismaken met de Tango, de dans van Argentinië. Let op: het wordt afgeraden om buiten het toeristische gedeelte van deze wijk te komen in verband met veelvoorkomende criminaliteit.

2De zondagmarkt van San Telmo

Elke zondag vindt tussen 10.00 en 16.00 uur de levendige San Telmo markt plaats. De kilometerslange straat Defensa wordt omgedoopt tot een waar marktplein. De merkt trekt vele bezoekers die willen genieten van de sfeer, tangodansers en muziek. Als je op zoek bent naar leuke souvenirs of antieke spullen dan kun je hier zeker ook je hart ophalen. 

3Bezoek een voetbalwedstrijd

Voetbal is in Argentinië dé belangrijkste sport. Ook in Buenos Aires kun je eigenlijk niet om deze populaire sport heen. Elke wijk heeft wel haar eigen voetbalclub en de passie van de supporters voor deze clubs is enorm. De bekendste voetbalclubs in Buenos Aires zijn Boca Juniors en River Plate. Bezoek een wedstrijd om te genieten van zowel het temperament op als naast het veld. Argentijnen houden van voetbal!

4Begraafplaats Recoleta

In de wijk Recoleta wonen de rijkere mensen van Buenos Aires. In deze wijk ligt een beroemde begraafplaats, de plek waar ook Evita begraven ligt. In Europa zul je niet snel een begraafplaats bezoeken, maar in Zuid-Amerika is dit toch net iets anders. Zo staat het kerkhof van Recoleta vol met prachtige gebouwtjes met mooie versieringen. In deze gebouwen liggen vele families begraven. Bij veel gebouwtjes kun je zelfs naar binnen kijken en zie je de kisten nog liggen.

5Palermo Viejo

Palermo is de grootste wijk van Buenos Aires. Met name in Palermo Viejo (het oude gedeelte) komen er steeds meer restaurantjes en boetiekjes waardoor het een hele leuke wijk is om te verblijven. De wijk is net iets minder toeristisch dan bijvoorbeeld San Telmo, maar je vindt er volop vertier: van leuke barretjes tot discotheken en van lekkere restaurantjes tot gezellige hostels.

6La Bomba de Tiempo

iedere maandagavond is cultureel centrum Konex the place to be als je van gezelligheid, muziek en dansen houdt. Op maandag treedt er namelijk de populaire groep La Bomba de Tiempo op. Deze band is bekend om het ritmische slagwerk en de passie waarmee ze hun ‘optreden’ geven.

Tip: Plan dus je bezoek aan Buenos Aires zo dat je er in ieder geval in het weekend tot en met maandag bent. Dan kun je in Buenos Aires genieten van voetbal, de gezellige markt in San Telmo en muziek & dans bij La Bomba de Tiempo.

Video’s

LEAVE A REPLY