Rio de Janeiro is een stad die veel heeft te bieden qua bezienswaardigheden en activiteiten. De stad is bekend vanwege het christusbeeld, de beroemde stranden en natuurlijk het bruisende carnaval. Bezoek je Rio voor de eerste keer? Onderstaande bezienswaardigheden mag je zéker niet missen!

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

1Copacabana

Het beroemdste strand ter wereld is toch wel de Copacabana. Geniet van een Caipirinha op één van de vele terrasjes langs het strand, maak een mooie strandwandeling of ga lekker bijbruinen op het prachtige strand. Ga er in de zomer en in de weekenden vroeg naartoe, omdat het dan erg druk kan zijn op het strand. De Copacabana is de perfecte plek om een dagje te genieten van de zon en heerlijk mensen te kijken.

2Corcovado National Park

Christus de Verlosser, het grote beeld dat uitkijkt over de stad Rio de Janeiro, is toch wel dé toeristische trekpleister van de stad. Het is een religieus monument en door de jaren heen is het een belangrijk symbool van de stad Rio de Janeiro geworden.

3Maracana

Of je nou een echte voetbalfan bent of niet, dit magische stadion hoort zeker op je to-do lijstje in Rio de Janeiro thuis. Het is gebouwd in 1950 ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap en is nog steeds een trekpleister voor vele mensen, dankzij de historie en natuurlijk zijn originele cirkelvormige architectuur en zijn gigantische ruimte.

4De Suikerbroodberg

Deze bergvan graniet van bijna 400 meter hoog steekt hoog uit boven de baai van Guanabara. Door middel van een kabelbaan kun je naar de top van berg toe waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de prachtige stranden van Rio.

5Escadaria Selarón

Midden in de bruisende wijk Lapa vind je Escadaria Selarón, de bekende trap met vele verschillende, gekleurde tegeltjes van over de hele wereld. Als je goed zoekt vind je er zelfs Delfts Blauw en Zeeuwse tegeltjes. De trap is inmiddels een ware trekpleister waar het dan ook erg druk kan zijn. Iedereen wil natuurlijk die mooie foto schieten waarop de trap te zien is.

Video’s

LEAVE A REPLY