Kuala Lumpur is de bruisende hoofdstad van Maleisië. De stad wordt alsmaar populairder onder reizigers en is dan ook het perfecte beginpunt van je reis door Maleisië
De stad is een mix van verschillende culturen. De bevolking bestaat naast Maleisiërs namelijk uit vele Indiërs en Chinezen. Al deze culturele invloeden zul je terugzien in het straatbeeld en het eten. Kuala Lumpur is een moderne stad waar veel te beleven valt. De volgende plekken mag je tijdens je bezoek aan deze stad zeker niet overslaan.

Highlights Kuala Lumpur

1Petronas Twin Towers

Deze twee enorme torens in het centrum van de stad zijn inmiddels het symbool van de stad. De torens zijn maar liefst 452 meter hoog en worden verbonden door een sky-bridge in het midden. Vanaf deze brug heb je werkelijk een prachtig uitzicht van de stad. Het is dan ook zeker een aanrader om deze torens te ‘ beklimmen’. Daarnaast is het een aanrader om de torens ook ‘s avonds te bekijken. Ze zijn dan helemaal verlicht en er vindt dagelijks een mooie lichtshow plaats in het park achter de torens.

Tip: boek een leuke AirBnB in Kuala Lumpur met rooftop zwembad. Zo kun je in de avond gevinden van een prachtig uitzicht op de verlichte stad.

2Batu Caves

Op ongeveer 13 kilometer van de stad liggen de Batu Caves. Deze grotten herbergen een prachtige Hindoestaanse tempel. De kalkstenen Hindoetempels liggen in de grot die zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog is. De grot ziet er schitterend uit, vooral door de zonnestralen die door de opening aan de bovenzijde naar binnen schijnen. Voordat je bij de ingang van de grot bent moet je eerst nog even een trap van 272 op lopen. Op deze trap lopen veel kleine, brutale aapjes die maar al te graag dat eten uit je tas willen hebben. Let er dus op dat je geen etenswaren in je tas hebt zitten, zodat je in alle ‘rust’ naar boven kunt lopen. 

3Jalan Alor

Mede door de invloeden van verschillende culturen kun je in Kuala Lumpur echt heel lekker eten. Van pittige Indiase curry en smaakvolle Pad Tais tot de kruidige Indonesische keuken. Heerlijk! De Jalan Alor is een lange straat helemaal gevuld met eettentjes; deze mag je dus zeker niet overslaan!

Tip: kies voor een tentje waar het druk is zodat je zeker weet dat het eten lekker vers is.

4KL Tower

Hoewel de Petronas Twin Towers populairder en bekender zijn dan de Menara KL Tower is dit ook een erg leuke plek om naartoe te gaan. Je krijgt ter plekke een audiotour waardoor je interessante feitjes over de stad leert. Het uitzicht vanaf de toren is fantastisch; vanuit hier heb je een prachtig zicht op de Petronas Towers. 

5Little India

Wil je alvast een voorproefje op een eventueel bezoekje aan India? Loop dan eens door Little India en je waant je in een echte grote Indiase bazaar. De wijk bruist van de activiteit, zeker op zaterdagavond tijdens de avondmarkt. Verder liggen er een aantal hindoetempels die je kunt bezoeken, maar je komt hier vooral voor de sfeer. En natuurlijk voor het heerlijke eten!

6Jamek Moskee

De Jamek Moskee ligt precies op het punt waar de twee rivieren van de stad samenkomen. Het is de oudste moskee van Kuala Lumpur en een mooie bezienswaardigheid. De architectuur van de moskee is mooi met de vele witte bogen en koepels. Maar ook de geschiedenis van deze moskee maakt Jamek tot een highlight. Het schijnt namelijk de plek te zijn waar Kuala Lumpur ooit is gesticht.

7China Town

Een bezoek aan China Town is zeker de moeite waard als je in Kuala Lumpur bent. Overal in China Town zijn kraampjes te vinden en er hangt een levendige sfeer. Bij de kraampjes kun je kleding, souvenirtjes, parfum en allerlei typische Chinese dingetjes kopen. Ook kun je hier fantastisch eten. Met name het streetfood is hier echt heel goed. Tal van kraampjes bieden allerlei verschillend, vers Chinees eten aan wat vers wordt bereid. Afdingen is hier de normaalste zaak van de wereld en voor ongeveer 1 euro kun je hier een heerlijke maaltijd nuttigen.

8Sultan Abdul Samad building

Dit reusachtige gebouw ligt aan het Dataran Merdeka plein. Het stamt nog uit de tijd dat Maleisië een Engelse kolonie was. In die periode was het een belangrijk overheidsgebouw van de Engelsen. ’s Avonds wordt het gebouw, net als de Petronas Towers, erg mooi verlicht. Een erg mooi gebouw die je zeker niet moet overslaan tijdens een bezoek aan Kuala Lumpur.

Video’s

1 COMMENT

  1. Het leukste in Kuala Lumpur vond ik Regalia, dat was de accommodatie waar ik in sliep. We hadden daar een infinity pool met geweldig uitzicht over de skyline. Vandaar at het voor ons het hogotepunt was. Ik vond merdeka square ook mooi en verder ook de batu caves!

LEAVE A REPLY