Heb je jouw vlucht voor de volgende vakantie al geboekt? Dan is de logische volgende stap om te gaan kijken naar een plek om te overnachten. Er is natuurlijk volop keuze: van hotels tot campings en van hostels tot luxe AirBnb’s!

Maar waar boek je nu een goedkoop accommodatie? Wij hebben voor jou 5 tips om een goedkope overnachting te boeken! 

Airbnb
Als je gaat boeken via Airbnb heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je een reservering maken voor een slaapplek in een gemeenschappelijke ruimte (bijvoorbeeld een slaapbank in de woonkamer bij mensen thuis), een privékamer of je kunt kiezen voor een appartement voor jezelf. De keuze is dus aan jezelf. Vaak kun je via Airbnb echt op de mooiste locaties logeren voor een mooi prijsje. Zeker als je echt bij mensen thuis logeert zijn de prijzen vaak erg gunstig vergeleken met hotels in de buurt. Zo verbleven wij in een Airbnb in New York in Manhatten voor slechts €60 euro per nacht. Hotels in de buurt kosten al snel 2 tot 3 keer zoveel.

Booking.com
Booking.com verzamelt bijna alle hotels, hostels, Bed and Breakfast en Appartementen die er zijn. Met meer dan 1,5 miljoen accommodaties is er keuze genoeg. Je kunt zelf sorteren op prijs waardoor je snel de goedkoopste opties terugvindt. Daarnaast word je na 5 boeking “Genius”. Dit betekent dat je van vele voordelen, waaronder 10% korting op vele accommodaties, profiteert. Daarnaast kun je via Booking ook altijd korting krijgen via de vriendenlinkjes waarmee je vaak tot €15 korting ontvangt.

Couchsurfing
Helemaal goedkoop reizen? Kies dan voor Couchsurfing! Hier kun je gratis overnachten bij mensen thuis. Soms is dit de bank, maar het komt ook steeds vaker voor dat je een eigen bed in een aparte slaapkamer hebt. Daarnaast zijn de hosts vaak ook erg leuk en wordt je dus echt ondergedompeld in de cultuur / het dagelijkse leven op jouw bestemming.

LEAVE A REPLY