Het boeken van een vliegticket levert soms toch wat stress op. Je ziet een mooi prijsje voor je vlucht maar besluit toch nog even te wachten om vervolgens erachter te komen dat de prijs na een aantal dagen weer enorm gestegen is. Het boeken van een goedkoop vliegticket is een hele kunst. Aangezien wij al behoorlijk wat vliegtickets gekocht hebben hierbij onze tips voor het boeken van goedkope vliegtickets:

1. Vergelijken de prijzen

Boek niet zomaar via de website van airline zelf, maar vergelijk ook zeker de prijzen op websites als  World Ticket CenterVliegtickets.nl en Skyscanner!

2. Flexibele reisdagen

Het scheelt vaak enorm veel geld als je niet op 1 specifieke dag wilt vertrekken / terugkomen. Je kunt op bovenstaande vergelijkingswebsites dan aangeven dat je flexibel bent waardoor er dus meer mogelijkheden voor vertrekdata ontstaan.  Kies vervolgens dus de goedkoopste optie en pas daarop jouw reisschema aan.

3. Tussenstops v.s. directe vlucht

Directe vluchten zijn vaak vele honderden euro’s duurder ten opzichte van vluchten met 1 of 2 tussenstops. Wij kiezen voor lange vluchten vaak voor 1 tussenstop zodat je ook even de benen kunt strekken en soms nog een stad kunt bezichtigen tijdens je transfer. Zo vlogen wij vanuit Amsterdam naar India via Doha. Hier hadden we een transfer van 6 uur waardoor we ook nog gebruik konden maken van de gratis City-tour van Qatar Airways. Met deze overstap bespaarden we al snel meer dan €200 p.p. op onze vliegtickets. .

4. Kies voor een pakket in plaats van een losse vlucht

Voor sommige bestemmingen is het boeken van een pakketreis vele malen goedkoper dan een losse vlucht. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Curaçao, Bonaire en de Dominicaanse Republiek. 
Bij een pakketreis boek je een vlucht+hotel+transfer op bestemming in één keer. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om leuke excursies toe te voegen aan je boeking. Populaire reisorganisaties die dergelijke pakketreizen aanbiedingen zijn:

Bij deze drie websites kun je allerlei reizen vinden, van zonvakanties tot verre reizen en van stedentrips tot wintersportvakanties. Bij Corendon kun je zelfs ook nog de voordelige, populaire Bingo reizen boeken. Hierbij boek je een bestemming + een bepaalde hotelcategorie (bijv. 5-sterren met logies en ontbijt) en vervolgens krijg je ter plekke te horen in welk hotel je verblijft. Op deze manier boekten wij een vlucht + transfer + hotel op Curacao bij Corendon voor slechts €449.

 

LEAVE A REPLY