Singapore is geen bestemming voor een langere vakantie maar valt goed te combineren met bijvoorbeeld Maleisië of als layover naar een andere bestemming. Wat veel mensen soms vergeten is dat Singapore een land is, al voelt het eigenlijk gewoon aan als een grote stad. Bij aankomst op het vliegveld van Singapore krijg je direct al een goed beeld van hoe de stad zelf is; schoon en indrukwekkend. Blijf echter niet steken op het vliegveld en ga zeker de stad in om Singapore echt te ontdekken. Onze tips zullen je hier zeker bij helpen!

1Marina Bay Sands

Deze populaire plek is zowel overdag als ‘s avonds een must-see. Overdag kun je lekker in de zon genieten van de mooie skyline. Daarnaast kun je ook naar de bovenste verdieping van het Marina Bay Hotel gaan. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over heel Singapore. Bovenop het hotel vind je zelf een infinity pool! Hier mag je echter alleen zwemmen als je ook in het hotel verblijft.

‘s Avonds verandert de Marina Bay in één grote lichtshow. Alle gebouwen rondom deze baai lichten op tijdens een 15 minuten durende lichtshow. Voor het beste zicht op deze show kun je het beste naar de overkant van Marina Bay hotel lopen. Vanuit daar heb je namelijk een mooi zicht op het hotel en de mooie fonteinen die verlicht worden in verschillende kleuren. 

2Gardens by the bay

De overheid van Singapore heeft dit gigantische park aangelegd om zo te stad wat groener en beter leefbaar te maken. Het park is ongeveer 100 hectare groot en bestaat uit een prachtig futuristisch bos met immense supertrees, welke variëren van 25 tot 50 meter hoog. Deze bomen zijn zo gemaakt dat er zelfs energie mee wordt opgewekt voor onder andere verlichting en het verzamelen van regenwater. Naast deze bekende bomen zijn er ook 2 biomen aanwezig waar dus verschillende flora en fauna te zien is.

3Singapore Zoo

De Singapore Zoo is een prachtige dierentuin die zichzelf ook wel geheel terecht  ‘The World’s Best Rainforest Zoo’ noemt. Je kunt hier maar liefst meer dan 300 verschillende diersoorten bewonderen, waaronder de witte tijgers die zich ook in dit park bevinden.

Grote delen van de dierentuin zijn zo aangelegd dat je je ook echt in een regenwoud bevindt. De dieren hebben tevens hele grote domeinen en je loopt er als bezoeker via loopbruggen doorheen, een prachtige ervaring! Naast de dierentuin overdag kun je ook naar de Night Safari gaan waar je dus echt de nachtdieren kunt spotten. 

4Sentosa

Sentosa is één van de grotere eilanden van Singapore en biedt je de mogelijkheid om de grote stad te ontvluchten. Het geheel voelt aan als een soort pretpark. Je vindt er onder meer een Universal Studios pretpark, een adventure park en een indoor skydive park. Maar er zijn ook een aantal mooie stranden op dit eiland. Je kunt Sentosa vanuit het Harbour Front Centre in Singapore bereiken met een kabelbaan of per monorail.

5Little India

De etnische wijk Little India is een ware prikkeling voor je zintuigen. De winkeltjes verspreiden de geuren van heerlijke kruiden, de restaurants proberen je met Indiase curries en tandoori gerechten naar binnen te lokken en de vele tempels die je in deze wijk aantreft zijn meer dan de moeite waard. 

6Singapore Flyer

Het grootste reuzenrad ter wereld (groter dan de London Eye) staat in Singapore, in het Marina Centre. Het reuzenrad heeft een totale hoogte van 165 meter en bevat 28 cabines. Eén rondje in de Singapore Flyer duurt ongeveer 37 minuten, waarbij je tijdens helder weer een prachtig uitzicht hebt. Met een beetje geluk kun je zelfs Indonesië zien liggen. 

7Orchard Road

Niet de mooiste straat van Singapore, maar wel één van de meest bekende en populaire. Orchard Road is namelijk bekend vanwege de vele winkelcentra die zich hier bevinden. De shopping malls aan deze drukke straat variëren sterk in aanbod, prijzen en publiek. 

8Merlion standbeeld

De Merlion is een soort mascotte van Singapore. Het ruim acht meter hoge standbeeld is een combinatie tussen een vis en een leeuw en staat op een prachtige locatie in het Merlion Park aan het water. De Merlion spuwt water in het meer en op de achtergrond zie je de prachtige skyline van Singapore. In het Merlion Park zijn diverse leuke restaurantjes te vinden en is een mooie plek voor een heerlijke wandeling langs het water. 

9Chinatown

De Chinese wijk van Singapore heet net zoals in alle grote steden ter wereld Chinatown. Deze aan de zuidkant van het centrum gelegen wijk is een stad op zich, geheel met een eigen cultuur. Bezoek zeker de kraampjes aan Trangganu Street, tijdens de ‘night market’ kun je hier genieten van Chinees streetfood en na goed onderhandelen kun je er zeker goedkoop shoppen.

10Clarke Quay

Aan de kades van de Singapore River ligt de bruisende wijk Clarke Quay. De voormalige pakhuizen zijn hier omgetoverd tot één grote strook aan lichtjes en gezelligheid. In de bars, discotheken en restaurants wordt je als gast uitstekend vermaakt met shows, muziek en heerlijke culinaire gerechten.

LEAVE A REPLY