Duiken en Thailand zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In het hele land zijn er mooie duikplekken, maar het eiland Koh Tao is toch echt wel dé place-to-be als het gaat om duiken in Thailand.

Het duikseizoen loopt van februari t/m oktober en tijdens deze periode zijn de omstandigheden dan ook erg goed. Één van de redenen waarom zoveel mensen naar Koh Tao gaan is het feit dat het relatief goedkoop is om hier je duikbrevet, ook wel PADI genoemd, te behalen. Ook wij kozen voor dit duikparadijs en delen graag onze ervaringen en tips met je.

De keuze is reuze; welke duikschool kies ik?!

Zodra je aan boord gaat van de boot richting Koh Tao is het duidelijk; je kunt er haast niet heengaan zonder te duiken. Op de boot beginnen diverse duikscholen al hun eigen school te promoten. En dit is niet gek, want zodra je de pier van het eiland bereikt wordt de gekte alleen maar groter. Er bevinden zich op Koh Tao dan ook zo’n 70(!) duikscholen. Hierbij een aantal tips voor het kiezen van een geschikte duikschool:

  • Taal: spreken de instructeurs goed Engels en wellicht zelfs Nederlands? Dit helpt je enorm tijdens zowel de theorie uitleg en de voorbereiding op het duiken zelf. Bij onze duikschool werkten instructeurs die Engels, Duits, Frans en zelfs Nederlands spraken.
  • Groepsgrootte: Koh Tao staat bekend om het massatoerisme voor wat betreft het duiken. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat je gaat duiken in een groep van 6 of 8 mensen. De keuze is aan jou zelf, afhankelijk van hoe zeker jij je voelt onderwater. Wij kozen voor een duikschool die kleinere groepen hanteert. Wij waren 1 dag zelfs maar met z’n tweetjes waardoor we een ware privé-les kregen.
  • PADI-cursus: de verschillende duikscholen hanteren soms net een iets ander programma qua duiken. Voor ons was het mogelijk om binnen 3 dagen onze PADI Open Water te behalen.
  • Accommodatie: er zijn duikscholen waarbij je zowel je cursus als accommodatie kunt boeken. De accommodatie zit dan in de prijs van je pakket.

Op basis van bovenstaande punten en natuurlijk de prijs kozen wij uiteindelijk voor Impian Divers. Mede doordat deze duikschool een Nederlandse eigenaar heeft verliep het contact vanaf het begin al erg makkelijk. De instructeurs waren erg geduldig en hielpen ons enorm tijdens het duiken. We voelden ons vanaf het eerste moment veilig en konden vragen stellen waar nodig.

LEAVE A REPLY