De Indiase keuken: onze 5 favoriete gerechten

0
739
Indiase keuken

De Indiase keuken is wat ons betreft één van de lekkerste ter wereld. Tijdens je verblijf in India mag je onderstaande gerechten zeker niet missen!

1Dosa

Dit is een knapperige pannenkoek van luchtig rijstdeeg wat wordt gevuld met een kruidig mengel van aardappel. Geserveerd met chutney maakt dit een heerlijke snack! 

2Thali

Een gerecht met rijst, brood (bijv. Roti) en een variatie aan kleine gerechten en kan zowel vegetarisch als niet-vegetarisch bereid worden,

3Indiaas brood

Er zijn vele varianten waaronder de Chapati, Roti en Naan. Deze zijn allemaal ook weer in verschillende smaken beschikbaar (plain, met boter, knoflook of met kaas). Deze broden zijn geschikt om te combineren met een lekkere Indiase curry.

4Samosa

Dit is een driehoekig gefrituurd gebakje dat als voorgerecht of bijgerecht geserveerd wordt.Het bestaat meestal uit een vulling van een mengsel van aardappelen, ui, erwten, koriander en kikkererwten.

5Jalebi

Zoeter kan het niet! Deze oranje snoepjes gemaakt van bloem dat gefrituurd is en daarna in suikerstroop worden gedoopt. jalebi’s zijn het beste als ze net uit de hete pan komen. Zodat de siroop zo in je mond stroomt.

LEAVE A REPLY