goedkoopste landen om te backpacken

Als backpacker heb je vaak een bepaald budget dat je wilt besteden tijdens jouw reis. Je bent dan vast gek op de low budget bestemmingen waar je zo goedkoop mogelijk kunt verblijven. Wie goedkoop wilt backpacken komt al snel terecht in Zuidoost Azië, maar er zijn ook nog andere landen waar je voor een redelijk laag budget kunt vertoeven.
Maak je in ieder geval geen zorgen over je budget, want met onze top 10 goedkoopste landen om te backpacken heb je voorlopig nog voldoende geld om rond te reizen!

Vietnam

Wil je echt low budget backpacken? Dan is Vietnam de perfecte bestemming.
In dit land kun je genieten van de prachtige natuur en de rijsvelden in het noorden, de authentieke steden als Hue en Hoi An in het midden van het land en de prachtige Mekong Delta en de mooiste stranden in het zuiden.

Gemiddeld dagbudget: € 15,- per persoon (excl. vliegtickets en visum)

Nepal

Nepal is een indrukwekkend land met een adembenemende natuur waar je als backpacker zeker naar toe moet. Hiken in Nepal is zeker een must voor de avonturier. Er is voor ieder wat wils dus kies jouw favoriete trekking en geniet van het prachtige uitzicht op de Mount Everest. Naast de prachtige natuur is Nepal net als buurland India echt een spotgoedkoop land om rond te reizen.

Gemiddeld dagbudget: € 15,- per persoon (excl. vliegtickets en visum)

India

Ook in India kun je als low budget backpacker een geweldige tijd beleven. Zowel het eten, openbaar vervoer als de hostels zijn er spotgoedkoop. Daarnaast is het één van de meest bijzondere landen om te backpacken door de diversiteit aan cultuur en natuur. Kijk gerust ook even verder voor onze reistips voor India.

Gemiddeld dagbudget: € 15,- per persoon (excl. vliegtickets en visum)

Cambodja

Bezoek de prachtige tempels van Angkor, ervaar het leven op het platteland rondom Kampot en kom helemaal tot rust op een van de mooiste stranden van Koh Rong.

Gemiddeld dagbudget: € 15,- per persoon (excl. vliegtickets en visum)

Laos

In Laos staat de tijd even stil. Het is laid back, goedkoop en het is vooral een land waar je helemaal tot rust kan komen. Relax in een hangmat aan de Mekong bij Don Det, ga ziplinen tijdens de Gibbon Experience. Ben je meer van het feesten, dan is Vang Vieng helemaal jouw plek.

Gemiddeld dagbudget: € 18,- per persoon (excl. vliegtickets en visum).
* Let op: de Gibbon Experience is voor Zuidoost Aziatische begrippen een dure besteding, maar in onze ogen echt een must-do als je in Laos bent.

Sri Lanka

Sri Lanka is een goedkope, avontuurlijke en vooral ontzettend mooie bestemming. Dit eiland heeft alles te bieden voor een backpacker en is als het ware een soort ‘samenvatting’ van Zuidoost Azië met de groene theeplantages, prachtige zandstranden, mooie surf plekken, eeuwenoude tempelsteden en mogelijkheden voor safari om olifanten en luipaarden te spotten.

Gemiddeld dagbudget: € 17,- per persoon (excl. vliegtickets en visum).

Nicaragua

Het kleurrijke Nicaragua is een prachtig land om te backpacken. De vele highlights in het zuid-westen liggen op korte afstand van elkaar waardoor het makkelijk reizen is. Nicaragua staat garant voor een mooi backpack avontuur met een indrukwekkende natuur en mooie, gezellige steden met een relaxte sfeer.
Nicaragua is tevens het goedkoopste en veiligste land van Centraal-Amerika.

Gemiddeld dagbudget: € 19,- per persoon (excl. vliegtickets en visum).

Indonesië

Bij het horen van Indonesië denken veel mensen direct aan Bali. Maar geloof ons, Indonesiē heeft naast het prachtige Bali met de witte stranden nog veel meer te bieden. Duik de jungle in op Sumatra, bezoek de indrukwekkende tempels van Borobodur op Java of geniet van de natuur op de Komodo eilanden. Het eten in Indonesiē is echt heerlijk en is net als de ho(s)tels en het vervoer enorm goedkoop.

Gemiddeld dagbudget: € 20,- per persoon (excl. vliegtickets en visum).

Thailand

Hoewel Thailand steeds ietsje duurder wordt is het nog steeds een relatief goedkope bestemming. Dit verschilt natuurlijk per regio. Het toeristische Phuket en Bangkok is over het algemeen wat duurder. Met name in het noorden van Thailand (Chiang Mai en Pai) kun je nog heel goedkoop rondreizen. 

Gemiddeld dagbudget:€ 20,- per persoon (excl. vliegtickets en visum).

Bolivia

Bolivia staat bekend als hét goedkoopste land van Zuid-Amerika en dat is het ook zeker! Bolivia heeft heel wat te bieden voor de avontuurlijke backpacker; van authentieke cultuur, koloniale steden tot ruige natuur. Denk aan het Andesgebergte, de fotogenieke zoutvlaktes in Uyuni of de jungle in het Amazonegebied.

Gemiddeld dagbudget: € 23,- per persoon (excl. vliegtickets en visum).