10 handige apps voor op reis

0
951
handige reis apps

Ondanks dat veel mensen juist onbereikbaar willen zijn op vakantie, kan het gebruiken van je telefoon of tablet toch erg veel gemak opleveren. Zo kun je met diverse handige reis apps vluchten zoeken, het weer checken of de weg navigeren. Voor diegene die dit gemak op reis zeker kan gebruiken hebben we de top 10 reis apps op een rijtje gezet.

1Tripadvisor

Wil je een goed overzicht van de beste restaurants, hotels en bezienswaardigheden in een stad? De Tripadvisor app geeft een goed overzicht van alles wat je nodig hebt voor een geslaagde stedentrip. Deze app is met name handig tijdens een bezoek aan de grotere steden. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. 

2Google Maps

Iedereen kent natuurlijk Google Maps, maar niet iedereen weet dat je ook gebruikt kunt maken van de offline kaarten binnen deze app. Dit betekent dat je de kaart van een bepaalde gebied kunt downloaden, waardoor je waar en wanneer dan ook toegang hebt tot navigatie. Je hoeft dus niet langer bang te zijn om de weg kwijt te raken in een vreemd land. Een offline kaart tot je beschikking hebben is natuurlijk super handig, aangezien je databundel dan niet meteen opraakt. Download de offline kaarten zodra je een wifi-verbinding hebt, zodat je niet alsnog onnodig veel data verbruikt op reis.

3XE Currency App

Als je veel reist, heb je ook met veel verschillende wisselkoersen te maken. Hoeveel is 1 Vietnamese Dong nou ook alweer omgerekend naar de Euro? En van de Indiase Rupee naar Euro? Dollars? Yen? Pond? Hier komt de app XE Currency super handig van pas. Met de app kun je namelijk allerlei wisselkoersen berekenen en als je geen internetverbinding meer hebt? Dan onthoud hij je laatst gekozen valuta. Erg handig!

4Google Translate

Spreek je niet de taal van het land waar je bent? Dit is geen probleem, want met Google Translate vertaal je moeiteloos tussen 52 talen. Naast het feit dat je zelf de tekst in kan voeren of een tekst kan (laten) inspreken om te laten vertalen heeft de app nog een hele handige functionaliteit. Je kunt namelijk de telefoon richten op een tekst op bijvoorbeeld de menukaart of een verkeersbord. De app geeft vervolgens direct de vertaling. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

5Booking.com

Deze app kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Booking geeft jou het meest complete overzicht van alle mogelijke accommodaties in een bepaalde stad. Ben je dus op zoek naar een hotel, hostel of guesthouse? Gebruik dan de booking.com app. Binnen de app kun je gebruik maken van vele filters en dus binnen een bepaald budget zoeken. Daarnaast verzamelt de app ook veel reviews waardoor je voorafgaand aan het boeken kunt zien wat de tevredenheid is van vorige bezoekers.

6Über

Über is toch wel één van de betere uitvindingen van dit moment. Met deze app bestel je eenvoudig, goedkoop en snel een taxi.Met name in landen waar het nemen van een taxi niet altijd even veilig is, is Über de perfecte oplossing. Je kunt namelijk precies zien waar de taxichauffeur zich bevindt, chauffeurs met slechte reviews worden uit het systeem verwijderd, het is veilig en je hebt geen gedoe met cash geld. Om gebruik te kunnen maken van deze app heb je een creditcard nodig.

7Around Me

Als je het hebt over handig, dan is het deze app wel. Overzichtelijk, helder en precies wat je op reis kunt gebruiken. Op zoek naar een pinautomaat, restaurant, tankstation, ziekenhuis, supermarkt of wat dan ook? Around me vindt het voor je!

8Wi-Fi Finder

De één wil zich op vakantie helemaal afsluiten van het thuisfront, de ander vindt het soms juist wel even lekker om op Whatsapp of Facebook te kijken. Ben je op zoek naar een wifi-sport in de buurt, gebruik dan de Wifi-Finder. Deze gratis app geeft toegang tot duizenden wifi-hotspots over de wereld en werkt zelfs offline, als je de database van tevoren downloadt.

9Kayak

Kayak is een van de meest bekende apps onder reizigers. Deze handige tool biedt je de mogelijkheid de beste deals voor vluchten, hotels en huurauto’s met elkaar te vergelijken, bagagekosten te berekenen en je vluchtstatus te checken. Daarnaast geeft Kayak je een goed overzicht van diverse informatienummers voor vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen.

10Weather Pro

Op vakantie ben je vaak bezig met het weer. Blijft het zonnig te komende dagen? Wordt het langzaamaan toch wat beter weer? Gaat het morgen nou wel of niet regenen? Met deze app ben je voortdurend op de hoogte van de weersvoorspelling. Voeg je huidige loactie toe en je ontvangt uitgebreide weerinformatie.

LEAVE A REPLY